Program: L-V: 9:00 - 20:00

S: 9:00 - 14:00

Obturatii coronare (Plombe)

Caria dentara apare atunci cand bacteriile din cavitatea bucala produc acizi care ataca dintele. Caria dentara constituie, prin complicatiile sale, principala cauza de pierdere a dintilor.

Ea apare in smalt (stratul dur, extern al dintelui), pe masura ce creste in dimensiune si se apropie de pulpa dentara (nerv), incep sa apara dureri la dulce, la rece. In cavitatea cariei pot fi retinute resturi alimentare care favorizeaza cresterea cavitatii si pacientul o poate simti cu limba.

Daca nu e tratata la timp, se ajunge la infectia pulpei dentare, insotita adesea de dureri mari. Prin acutizare, aceste infectii pot produce, abcese dentare, care se caracterizeaza prin durere, umflarea zonei respective, cateodata chiar febra. Adesea dintele nu se mai poate recupera si trebuie extras.

Caria dentara poate fi prevenita prin:

  • periajul dintilor
  • folosirea atei dentare cu regularitate
  • controale stomatologice periodice
  • periajul profesional
  • evitarea alimentelor bogate in zahar

Este recomandat un control stomatologic la fiecare 6 luni.

Medicul stomatolog va depista si trata fiecare carie inainte de aparitia durerii si a complicatiilor.

Se stie ca nu este o placere sa mergi la stomatolog, dar cabinetul stomatologic Maradent – Dr. Mara Campeanu din Cluj-Napoca isi asigura pacientii ca folosind metode si materiale de ultima ora este posibila tratarea fara durere.

Un control stomatologic de doua ori pe an va poate face sa aveti o dantura completa si fara probleme. Cu cat intarzierea la stomatolog este mai mare, cu atat apar complicatii mai multa si costurile mai mari.

 

 

Cu cat intarzierea la stomatolog este mai mare, cu atat apar complicatii mai multe si costurile mai mari.

Obturatiile din compozit sunt cele mai comune si cele mai frecvente tratamente in stomatologia moderna. Aparitia materialelor inovatoare de obturatie pot reda culoarea dintelui natural, astfel incat nu se va observa nici o diferenta de culoare, iar obturatia va fi naturala si de o estetica desavarsita.

Exista o paleta larga de nuante si culori. Astfel zambetului dumneavoastra nu va fi afectat cu absolut nimic.
Acest tip de materiale se poate folosi si pe dintii colorati, degradati, rupti, sau chiar crapati.

Exista totusi dezavantaje ale acestor materiale de obturatie, fie cele de amalgam sau de compozit.

Aceste dezavantaje se gasesc in proprietatile materialelor de a se contracta. Indiferent de cat de bun si inovator este materialul de obturatie, tot exista un grad de contractie (mai mare sau mai mic in functie de calitatea materialului de obturatie).

Contractia materialului duce in timp la aparitia unor coloratii in jurul obturatiilor si mai apoi la aparitia unor spatii intre plomba si dintele dumneavoastra. Toata acestea produc in timp carii secundare si de multe ori pierderea obturatiilor.

Cum sa rezolvam aceasta problema?

Foarte simplu.

Cabinetul stomatologic Maradent – Dr Mara Campeanu din Cluj-Napoca vine cu un echipament de ultima ora Sistemul CAD-CAM, metoda computerizata 3D prin care problema mai sus mentionata nu exista. Ceramica nu are nici un grad de contractie. Deci nu vor mai aparea acele coloratii si spatii intre materialul de obturatie si dinte. Aceste plombe dureaza 10-15 ani.

 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Okay