Program: L-V: 9:00 - 20:00

S: 9:00 - 14:00

Echipamente stomatologice

Cabinetul stomatologic MaraDent din Cluj dispune de echipamente stomatologice
de ultima generatie, toate pentru a asigura pacientilor servicii profesionale de calitate.
Prin intermediul acestora obtinem rezultate exceptionale prin tratamente stomatologice fara durere.

L-V: 9:00 - 20:00 S: 9:00 - 14:00
Apeleaza +40 740 825 617

Uniturile dentare

Cabinetul stomatologic Maradent este dotat cu 3 unituri (scaune) stomatologice de ultima generatie.

Uniturile dentar sunt dotate cu tastatura digitala cu ecran LCD si negatoscop, cu aspiratoare separate, de chirurgie si normale de saliva, furtun de micromotor, furtun turbina (amandoua cu lumina). Piesele de mana pe langa lumina mai au si racire interna ceea ce este foarte important la prelucarrea dintilor. Daca dintele este racit continuu in timp ce este frezat, acesta nu se incalzeste si is pastreaza vitalitatea (nervul nu moare datorita caldurii produse de frezare).

Controlul fotoliului se face de la tastatura digitala, ca si spalarea vasului, umplerea paharului si decontaminarea.

CEREC CAD-CAM

CEREC reprezinta noul standard pentru practica stomatologica, fiind singura stomatologie 3D CAD-CAM de cabinet din lume.

Stomatologia computerizata va ajuta sa scurtezi vizitele la stomatolog, si sa ai mai mult timp pentru tine, familia ta sau afacerea ta.

Coroanele dentare, care alta data durau 7 zile lucratoare cu cel putin 2-3 programari la stomatolog, pot fi gata in doar 40 de minute, intr-o singura sedinta la medicul stomatolog.
Datorita tehnologiei 3D CAD-CAM medicul stomatolog poate realiza lucrarile protetice integral ceramice, in cabinetul stomatologic doar intr-o singura sedinta.

Se pot realiza fatete, coroane dentare, punti protetice de maxim 3 elemente, cape de zirconiu, inlayuri, onlayuri.

Dupa ce medicul pregateste dintele pentru fateta, coronita sau inlay, onlay (plombite), se trece la etapa de scanare. Scanerul care este incorporat in acest aparat de ultima generatie, scaneaza preparatia. Imaginea 3 D este preluata de catre unitatea PC si este prelucrata intr-un program CAD. Fateta, coronita, sau inlayul este preucrat prin acest soft CAD-CAM timp de 2-3 minute.

Trecem apoi la faza de strunjire. Cand preparatia este gata prelucrata prin acest soft 3D CAD,strungul preia informatia de la PC si incepe sa strunjeasca un cub din ceramica. Dupa maxim 20 de minute fateta, coronita sau inlay-ul este gata de cimentare.
Cu aceasta tehnologie nu mai avem nevoie de amprenta, de tehnician, de vizite numeroase la stomatolog. Lucrarea dumneavoastra este gata in 40 de minute.

Airflow

Air-flow-ul este o procedura moderna de igienizare profesionala a dintilor de indepartare in detaliu a placii bacteriene si a petelor de nicotina, cafea, vin si a alimentelor colorate. Air-flow-ul ofera un masaj gingival ce stimuleaza circulatia locala, fiind recomandat impreuna cu detartrajul cu ultrasunete si periajul profesionla, din 6 in 6 luni.

Air–flow-ul functioneaza dupa principiul sablarii, proiectand un continut ridicat de bicarbonat de sodiu si apa, asigurand curatatea intensa a zonelor mai greu accesibile.

Dupa tratamentul de igienizare cu air-flow s-a observat ca sangerarile ginigvale au disparut si culoarea gingiei a revenit la normal.

Fiziodispenser

Fiziodispencerul este un aparat conceput pentru manoperele chirurgicale si implantologice. Cabinetul stomatologic are in dotare unul dintre cele mai performante modele de fiziodispenser: modelul Aseptico al firmei SDD.

Fiziodispencerul are un microprocesor incorporat, care controleaza viteza si torsiunea micromotorului, asfel ca acestea pot fi mentinute constante, sau pot fi schimbate atunci cand este necesar. Controlul electronic al parametrilor asigura precizia si siguranta manoperelor. Exista sase programe de memorie care inregistreaza setarile.

Apex finder

Apex finderul este un dispozitiv electric, menit sa vina in ajutorul medicului, in manoperele de endodontie(scoaterea nervului). Radacinile dintilor sunt renumite pentru complexitatea lor anatomice. Calitatea tratamentului de canal, inainte de aparitia acestui dispozitiv, se putea verifica doar prin radiografie.

Acest dispozitiv da posibilitatea de a masura cu exactitate lungimea canalului unei radacini dentare.

Principalul criteriu de determinare a reusite unui tratament de canal este obturarea canalului radicular pana la nivelul apexului (varful radacinii).

Datorita complexitatii anatomice radiculare de multe ori foramenul apical ( locul in care se deschide canalul radicular) nu conincide cu apexul acelei radacini. Cu acest dispozitiv se elimina posibilitatea unui tratament incomplet, fapt care ar putea atrage alte complicatii.

Cum functioneaza Apex finderul?
Varful radacinii are o rezistenta speciala la curentul electric, iar acest lucru se masoara cu 2 electrozi care sunt atasati unul de buza iar celalat introdus in radacina dintelui.

Acest dispozitiv functioneaza conform teoriei de rezistenta a curentului electric. Cand acul care intra in radacina dintelui ajunge in varf, rezistenta curentului electric, are valoarea cea mai mica. In acest moment va aparea un mesaj sonor de la dispozitiv, cu scopul de a instiinta medicul ca acul nu trebuie sa mearga mai adanc. In afara de avertizarea sonora, ecranul apex finder-ului, afiseaza diferite grafice care indica forma, directia radacinii si relatia apexului dentar in raport cu acul introdus in canal. Dupa stabilirea formei, lungimii si directiei radacina se poate obtura.

Autoclavul

Autoclavul este un aparat cu ajutorul caruia se realizeaza sterilizarea diverselor instrumente si materiale de uz stomatologic.

Autoclavul realizeaza sterilizarea instrumentarului prin expunerea lor la caldura umeda sub presiune sau abur sub presiune. Toate microorganismele si virusii prezenti pe instrumentarul introdus in autoclav sunt distruse . Un program intreg de sterilizarea poate dura de la 15-30 minute pana la 60 de minute, la 121 grade Celsius si la o presiune de 1 atm.

Eficienta sterilizarii se verifica zilnic cu ajutorul indicatorilor chimici si biologici.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Okay